Parsi Badakhshan

€ 16,95 (including VAT 21%)
In stock
Specifications
Net weight 1,00 Kg
Gross weight 1,00 Kg
Description

 

Beschrijving
Deze wijn is gemaakt van Corvina druif. Een zeer goede aanvulling op vlees, zowel gegrild en gestoofd maar ook goed te combineren met oude kazen. De wijn is fruitig in de neus, met kruidige tonen en aroma's van pruimen en bosbessen.  

Alcohol: 
14% 
 

Het verhaal
Het is al een tijdje dat in de Perzische landen als Iran en Afghanistan geen wijn meer wordt geproduceerd. Maar de Perzen over de hele wereld beschouwen wijn als een verloren schoonheid van hun erfgoed. Om recht te doen aan een in vergetelheid geraakte traditie maken wij onze eigen wijnen. De wijnen zijn gemaakt volgens de Perzische traditie. Voor de oude Perzen was droesem een onmisbaar onderdeel van de wijn. Een wijn zonder droesem beschouwden zij als een dode wijn, want in droesem - geloofden zij - huist de ziel van de druif. Met andere woorden: om de ziel van de druif in de fles te brengen, laten wij onze wijnen niet filteren. Schrik dus niet wanneer u straks een beetje droesem in uw glas aantreft. Enkel de gevorderde drinkers drinken wijn met droesem, dachten de oude Perzen. 

De wijnen heten Parsi. Parsi is het Perzische woord voor Farsi, de naam van onze taal Parsi-e-Dari. In de loop der geschiedenis is de Perzische taal een symbool van verzet en onverzettelijkheid gebleken. Om dat te eren, hebben wij onze wijnen Parsi genoemd. Los daarvan, op iedere fles staat een ander kwatrijn van Omar Khayyam, een befaamde Perzische dichter, filosoof, sterrekundige en wiskundige, die bekend staat om zijn liefde voor wijn.

Wijn is verboden; drinkt gij toch? welaan:
Hoeveel? wanneer? met wien en waar te gaan?
Als men op zóóveel dingen letten moet,
Wie drinkt dàn wijn? alleen een wijze man.

Khayyam

 

 

Comments

You might also like

€ 13,95
€ 44,85 € 41,66
Facebook Googleplus Pinterest