Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Lezing: Wie is een vluchteling?

€ 5,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

De filosoof nodigt U uit voor een discussieavond op zondag 8 oktober over de integratie van vluchtelingen in de Nederlandse maatschappij. Hiertoe hebben wij voormalig staatssecretaris, kamerlid en burgemeester Dzsingisz Gabor uitgenodigd. De heer Gabor is zelf een voormalige vluchteling uit Hongarije. Hij is nu de voorzitter van Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON).

 

In 1956 zijn tienduizenden Hongaren als gevolg van het neerslaan door de Sovjet Unie van een democratische beweging naar Nederland gevlucht. Nu zestig jaar later zijn al deze mensen deel geworden van de Nederlandse maatschappij. Als geen ander weet de heer Gabor wat het betekent om een nieuw leven in een aanvankelijk vreemd land op te bouwen. Hij zal vertellen hoe de Hongaren hier in Nederland een nieuw tehuis hebben gevonden.

 

Hoe is die integratie in zijn werk gegaan? Wat waren successen en wat ging minder goed? Wat kunnen wij vandaag leren van de ervaringen uit het verleden? De heer Gabor zal al deze vraagstukken de revue laten passeren. Aansluitend zal ruimte worden geboden voor discussies onder het genot van een goed glas wijn.

Wacht u alstublieft niet te lang met het reserveren van een plaats, aangezien naar verwachting de belangstelling groot zal zijn en het aantal plaatsen beperkt.

 

Datum: 08/10/2017

Tijd: 17:00 – 18:30

Kosten: €5 (een glas wijn inbegrepen)

Reacties
Facebook Twitter Googleplus